21.2.07

CSI: Athens

Μετά τη Μαρία την Άσχημη, τα τζιμάνια στα ελληνικά κανάλια "γράφουν" πάλι φέρνοντας ακόμα μία διεθνή σειρά στην Ελλάδα, ούτως ώστε και η απλή μεσόκοπη νοικοκυρά να μπορεί να παρακολουθεί με άνεση της περιπέτειες του Gary Sinise και της παρέας του...

Αντιγράφω από το Daily Media News:

Συγκλονιστικές αστυνομικές ιστορίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τον Μάρτιο οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1, μέσα από τη νέα, πρωτότυπη [αυτή είναι η λέξη-κλειδί!] αστυνομική σειρά μυστηρίου «Πάνω από το νόμο». Η σειρά συνδυάζει τη συναρπαστική δράση με την επιστήμη της αστυνομικής έρευνας, παρουσιάζοντας βήμα προς βήμα τις σύγχρονες μεθόδους που ακολουθούν τα ειδικά εκπαιδευμένα όργανα του νόμου, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Ο Νίκος Κρητικός είναι ο σκηνοθέτης της σειράς, ενώ το σενάριο υπογράφει η Δήμητρα Τζιόβα. Κεντρικοί ήρωες των αυτοτελών επεισοδίων είναι μια ομάδα από πέντε επίλεκτους αστυνομικούς – 2 γυναίκες και 3 άνδρες – που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν δύσκολες υποθέσεις, κυρίως κατά συρροή ή υπέρμετρης βιαιότητας εγκλήματα. Μαζί με μια ιατροδικαστή, κάνουν σχολαστικές έρευνες ακολουθώντας τις νέες μεθόδους σήμανσης και επιστρατεύοντας όλη την παρατηρητικότητα και το αστυνομικό τους ένστικτο για τη συλλογή στοιχείων και τη σύλληψη των εγκληματιών. Η επίλυση της κάθε υπόθεσης παρουσιάζεται βήμα – βήμα, συμπαρασύροντας τους θεατές στις εξελίξεις.
Θαυμάζουμε την φαντασία της σεναριογράφου-διασκευαστή στη διανομή...

Ο Πάνος Ρεντούμης υποδύεται τον Ταξίαρχο Αχιλλέα Αποστόλου.
Ο Γιάννης Στάνκογλου υποδύεται τον Αστυνόμο Μιχάλη Λαζάρου.
Η Τάνια Τρύπη υποδύεται την Αστυνόμο Έλλη Αθανασοπούλου.
Η Δήμητρα Τζιόβα υποδύεται την Υπαστυνόμο Νίνα Γρηγορίου.
Ο Πέτρος Λαγούτης υποδύεται τον Υπαστυνόμο Αλέξη Φιλίππου.
H Μυρτώ Αλικάκη υποδύεται την Ιατροδικαστή Μελίνα Φωτεινού.

Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ας δω αισθητική αμερικάνικης αστυνομικής σειράς στην ελληνική τηλεόραση και ας είναι και αντιγραφή...

Ιδιαίτερα από τότε που είδα στο CSI ότι οι forensic chemists χρησιμοποιούν αέριο χρωματογράφο για τις αναλύσεις και όχι μπουκαλάκια-με-παράξενα-υγρά-που-ατμίζουν ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μου!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί στη φωτογραφία μοιάζουν σαν να τους πάνε για εξακρίβωση στοιχείων μετά από αλκοτέστ, όχι σαν σούπερ ντούπερ ομάδα εξιχνίασης στυγερών εγκλημάτων.