6.4.08

καλοκαίρι κάλοκαιράκι είσαι της ζωης τ'αεράκι Ω Ω Ω Ω!

Μεταφέρω και το email του astroholic Σάκη, αυτούσιο, μαζί και με τον τίτλο του. Μόνο να με συγχωρέσει γιατί έχει πάει πέντε παρά τα χαράματα και δεν έχω κουράγιο να του απαντήσω. Συμφωνώ πάντως με ό,τι λέει. Και μην ξεχνάτε... http://www.astroholics.com !

Πω πω! Πολλά γράφετε ρε παιδιά για το καλοκαίρι. Δε λέω ειπώθηκαν σωστές απόψεις και από τις δύο μεριές. Και εμένα με εκνευρίζει η ζέστη, και εμένα μου τη δίνουν τα τρέντι αγοράκια και κοριτσάκια που βγαίνουν στην παραλία περιμένοντας τους ειδικούς σεξομετρητές κο Ψινάκη, κα Κάρτσωνα και τον άλλο κύριο - που ας με συγχωρήσει γιατί δεν γνωρίζω το όνομά του - να τους πλησιάσουν και να τους πουν πόσο μα πόσο πολύ σέξι είναι. με αντικειμενικά κριτήρια βέβαια. Και κοίτα να δεις!!!! Δεν έρχονται ποτέ.

Αλλά από την άλλη μου αρέσει που στο πεντάμηνο καλοκαίρι μας η Ελλαδίτσα μας παραπατάει από τη ζαβλακομάρα της ζέστης. Μου αρέσει που οι άνθρωποι ξεχνούν όλα τους τα προβλήματα και ζουν τον μύθο τους (όπως πολύ εύστοχα λέει ο ΕΟΤ) φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες τους ώστε να κάνουν πορείες και απεργίες τον υπόλοιπο χρόνο. Διότι μόλις τελειώσουν τα μπάνια και ξαναθυμηθούν ότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά για το πετρέλαιο, η χώρα θα μπει και πάλι στους ρυθμούς που την έχουμε συνηθίσει.

Τέλος πάντων εγώ για άλλο πράγμα ήθελα να γράψω. Δεν περιμένουμε όλοι το καλοκαίρι για να κάνουμε μπάνια και να πάμε στα μμπιτς μμπαρζ ή να σιχτιρίζουμε την ζέστη και την υγρασία. Μερικοί από μας (λίγοι για την ακρίβεια) περιμένουμε τις ζεστές και καθαρές νύχτες του καλοκαιριού. Παρέα μ' ένα τηλεσκόπιο ή ένα ζευγάρι κιάλια, με ένα ραδιοφωνάκι και καναδυό μπύρες ταξιδεύουμε εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, αφήνοντας τις μαγικές εικόνες του ουρανού να μας μεθήσουν με την ομορφιά τους. Πλανήτες, γαλαξίες, αστρικά μαιευτήρια μας κάνουν να νιώθουμε ταπείνωση και ανάταση την ίδια στιγμή. Ξέρω! Ακούγομαι ψευτορομαντικός ε; Αυτοί όμως που έχουν την ίδια «τρέλα» με μένα θα με καταλάβουν, οι υπόλοιποι; μάλλον όχι.

Θα μου πείτε γιατί το καλοκαίρι και όχι τον υπόλοιπο χρόνο; Νομίζω πως είναι αυτονόητο, νύχτες με θερμοκρασία υπό του μηδενός, όσο κι αν αγαπάς την αστρονομία, ε δεν παλεύονται. Ειδικά αν αποφασίσεις να πας κάπου μακριά από τα φώτα της πόλης ή κάποιου αυτοκινητόδρομου, μόνο η ιδέα του σχιζοφρενή δολοφόνου με το μπαζούκας φτάνει να σε κάνει να το σκεφτείς δύο και τρις φορές. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο τόπος έχει γεμίσει βλαμμένους. Ενώ το καλοκαίρι πες πες όλο και θα πείσεις κανένα φίλο σου να έρθει για παρέα.

Άντε καλώς να μας έρθει και αυτό το καλοκαίρι. Με καθαρούς ουρανούς και να μην περάσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό χωρίς να το καταλάβουμε. Και μη ξεχνάτε. όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: