30.10.08

Εγκαίνια

Χτες είχα τη χαρά και τη τιμή να παρευρεθώ στα εγκαίνια του νέου ανατολικού παραλιακού μετώπου (από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο ως το Μέγαρο Μουσικής) - κάτι που έλεγα να αποφύγω για να μην γίνω κι εγώ κομμάτι της φιέστας του Ατσαλάκωτου, αλλά που πίστευα ότι θα έχει αρκετό τζέρτζελο για να χαθώ στο μπούγιο και να βγάλω καλές φωτογραφίες...

Είμαι, καταρχήν, συγκεκινημένος, γιατί ήταν η πρώτη φορά που παρεβρέθην σε εκδήλωση του Δημάρχου-Θεσσαλονίκης-Κατοίκου-Πανοράματος...

Τον πέτυχα την ώρα που είχε ήδη ανέβει στο βήμα...

Αποφάσισε καταρχήν να περιγράψει "ενδεικτικά" μερικά μόνο από τα έργα του δήμου που έχουν ολοκληρωθεί... μιλούσε για πάρκα και πλατείες με συντριβάνια σε κάθε γωνιά της πόλης, όπως επίσης και για το νέο καλλιμάρμαρο δημαρχείο επί κανένα 15λεπτο - και κατέληξε λέγοντας "Είδατε; Μέσα σε 1 μόλις λεπτό σας περιέγραψα 20-30 έργα που έχουν έχει γίνει, και πόσα δεν πρόλαβα να σας πω..."

Και οι γηραλέοι κλακαδόροι ξεσάλωσαν...

Μετά άρχισε να εγκωμιάζει το έργο της παραλίας. "Σκοπός μας" είπε "είναι να φτιάξουμε το ωραιότερο θαλάσσιο μέτωπο της Μεσογείου!" (!!!) - "και βάλαμε και εκατοντάδες παγκάκια για να θαυμάζετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου!" (!!!!!) - πάνω που λέω "υπερβάλλει!", με αποστομώνει λέγοντας "Έχουμε ταξιδέψει σε όλη τη Μεσόγειο και έχουμε δει τις παραλίες τους - η δική μας θα γίνει η πιο όμορφη!"

Και οι γηραλέοι κλακαδόροι ξαναξεσάλωσαν... (το ωραίο είναι υποκειμενικό άλλωστε)

Τέλειωσε την ομιλία του, η μπάντα άρχισε να παιανίζει το εμβατήριο της Σημαίας (γιατί;;;) και πυροτεχνήματα από μία φορτηγίδα έλαμψαν τον ουρανό (πρέπει να ήταν η 15η φορά που είδαμε πυροτεχνήματα στη Θεσσαλονίκη φέτος). Ο Δήμαρχος Κένεντυ κατέβηκε στον κόσμο και χαιρέτισε τα καραβάκια.

Θα ακολουθούσε ο δημαρχιακός περίπατος μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, όπου και θα υπήρχε φαΐ.

Ο κόσμος ήταν πολλής και εντυπωσιασμένος από το νέο 1,5 χιλιόμετρο. Πολύ πιο όμορφο, φωτεινό, λειτουργικό και περπατήσιμο από το παλιό πλακόστρωτο.

Πρέπει επίσης να ήταν και όλη η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας εκεί. Τα δημοτικά Almera και οι δημοτικές Transalp ήταν παρκαρισμένες στο δεξί ρεύμα της Μεγ. Αλεξάνδρου από τον Όμιλο μέχρι την Ανθέων...

Ένας σκατόγερος φώναξε στον Ατσαλάκωτο "Δήμαρχε, ωραία πάρκα μας έφτιασες!" και ο Ατσαλάκωτος απάντησε "Για σένα τα έφτιαξα, για να πηγαίνεις βόλτα με την κυρά!"

Ο περίπατος συνεχίστηκε.

Την ώρα που ο Δήμαρχος περνούσε από τα Νεόδμητα Δημοτικά Γήπεδα Καλαθοσφαίρισης (ΝΔΓΚ), για δες, ομάδες από 8χρονα με στολές τοπικών ομάδων έπαιζαν, για δες, μπασκετ!

Την ώρα που ο Δήμαρχος περνούσε από τα Νεόδμητες Δημοτικές Πάρκο Μουσικής (ΝΔΠΜ) όπου "νεανικά συγκροτήματα θα μπορούν να παίζουν μουσική τα απογεύματα και εμείς οι μεγαλύτεροι θα καθόμαστε στις κερκίδες από κάτω και θα τα καμαρώνουμε" (sic!), για δες, ένα νεανικό συγκρότημα έπαιζε, για δες, μουσική!

Μετά έφυγα, είχα μάθημα.


[Για μερικούς τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ίσως καθημερινότητα - για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία!]

8 σχόλια:

sgoubaki είπε...

kapote o atsalakotos se mia paromoia tetoia ekdhlosh uposthrikse pos i plateia aristotelous einai i pio omorfi kai i MEGALYTERH sthn eyropi!!!
....gia fantaaaaasou!!!!!!

Nisyrios είπε...

... ε, αν υπολογίσεις την πλατεία Αριστοτέλους + την ΟΔΟ Αριστοτέλους + την πλατεία Αρχαίας Αγοράς + την πλατεία του Αγ. Δημητρίου + την πλατεία Άθωνος + το Μοδιάνο + το Καπάνι... ΙΣΩΣ!

Nisyrios είπε...

Το "Ισως" πήγαινε στην έκταση, όχι στην ομορφιά!

Υπάρχει πιο όμορφη πλατεία από την Πλατεία Καναπέ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ti mas pei twra to hyde park mprosta sto balkaniko megaleio ths Aristotelous. Gi afto as prosfwnisoume oloi mazi, me ena stoma, mia psyhh "zhtw to ethnos"!!
Zhtwwwwwww!Ah kati tetoies stigmes anapolw to megaleio to ellhniko megaleio edw sto xena...

Nisyrios είπε...

Ζήτω το Εθνος!
Ζήτω ο Στρατός!
Ζήτω ο Ατσαλάκωτος!

Ποιός είσαι, ξένε;

Ανώνυμος είπε...

Ela re Gianni egw eimai h Readingiwtissa...Me apogohtefses

Nisyrios είπε...

Αχ, με συγχωρείς αγαπητή μου Ειρήνη... ειλικρινά, δεν ξέρω αν πάνω στο χωριό έχετε τέτοια ωραία, αλλά εδώ που είμαστε μεγαλούπολις όλο φιέστες και γκαλά είμαστε!

Σοφία είπε...

Ω ρε γλέντια!