18.12.06

Maria...! Fernando...! Mi amigo!

H Ana María Orozco στο σίριαλ "Yo soy Betty, la fea"

Τελικά το Mega έκανε την απειλή του πραγματικότητα...

από σήμερα ξεκίνησε διαφήμιση της νέας ελληνικής σειράς του Mega "Η άσχημη Μαρία". Το κανάλι κάνει πολύ επιθετική πολιτική. Τη διαφημίζει σε ΚΑΘΕ break και θα παίζει ΚΑΘΕ βράδυ από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις 21.00... πιστεύω ακράδαντα ότι η σειρά θα συζητείται κάθε πρωί στα γραφεία και τις φάμπρικες όλης της χώρας...

Η σειρά ΔΕΝ είναι σαπουνόπερα! Είναι τηλενουβέλα! (Για να μην το παίζω έξυπνος από εδώ το διάβασα)

Τηλενουβέλες είναι μεγάλες καθημερινές σειρές, πολύ πιο καλογυρισμένες από τις σαπουνόπερες, με συγκεκριμένο σενάριο, συνήθως 6μηνες σε διάρκεια, με λαϊκή και δακρύβρεχτη θεματολογία του στυλ "φτωχή κοπέλα γνωρίζει πλούσιο παληκάρι σαν τα κρύα τα νερά το οποίο όμως τα έχει με βυζαρού μουνάρα πλούσια και δεν της δίνει σημασία στην αρχή μέχρις ότου κάτι γίνεται και προσέχει τι καλή κοπέλα που είναι και παρατάει την βυζαρού μουνάρα πλούσια για χάρη της". Στο είδος διαπρέπουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής με αριστουργήματα όπως τα "Εσμεράλντα" και "Μαρία της γειτονιάς".

Η σειρά αυτή είναι μεταφορά της κολομβιανής σειράς "Yo soy, Betty la fea" (Εγώ είμαι, η Μπέτυ η άσχημη", η οποία έσκισε στην Κολομβία και ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που μεταφέρθηκε και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ (Ugly Betty).

Το σενάριο της σειράς είναι μέσες-άκρες ότι σε μια εκδοτική εταιρία που εκδίδει ένα περιοδικό μόδας, όλες είναι πανύψηλες και μουνάρες ΕΚΤΟΣ από τη Μαρία, η οποία είναι κοντή και κακάσχημη και την κοροϊδεύουν όλοι. Α, τελείως τυχαία, ο αρχισυντάκτης είναι ο θεογκόμενος που έχει όποια θέλει στο περιοδικό και, προφανώς, δεν προσέχει επ'ουδενί τη Μπέτυ, ε, Μαρία. Η Μαρία αποφασίζει κάποια μέρα να γίνει και αυτή μουνάρα (προφανώς λύνοντας τα μαλλιά της και βγάζοντας τα γυαλιά της, α χα!) - και καταλαβαίνετε πώς πηγαίνει μετά...

Η σύγχισή μου είναι ότι η σειρά θα γίνει επιτυχία για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έγινε επιτυχία και η ταινία "Bridget Jones' Diary" - εκμεταλεύεται την ανασφάλεια των τηλεθεατριών! Λέει "κοίτα, αγάααααπη μου, όσο ξέκωλο και να είναι η άλλη και όσο χάλια να είσαι εσύ, μπορείς κι εσύ να γίνεις η γυναίκα των ονείρων του και να την μπεις στο μάτι των άλλων συναδερφισσών (και μάλιστα με αισθητικές επεμβάσεις του στυλ "αλλάζω χτένισμα")". Και φαντάζομαι στρουμπουλά σπυριάρικα 14χρονα στο σχολείο να σχολιάζουν κάθε πρωί κατά την ώρα των Θρησκευτικών... "Αχουυυυυυ - είδες πώς τον έριξε τον ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΟ τον αρχισυντάκτη;!;! Λες να τα καταφέρω κι εγώ να τα φτιάξω με τον Κώστα τον Σιουρδούμπαση που οδηγάει και παπάκιιιι; Θα πω τη μαμά μου να πάω να κάνω τα μαλλιά μου σαν αυτής!"

Αυτά. Το χειρότερο είναι οτι θα γίνει επιτυχία αυτή η τηλενουβέλα και όχι μόνο... θα γίνει η απαρχή να ελληνοποιηθούν και άλλες τηλενουβέλες (ή να γραφούν νέες) και από του χρόνου και για δυο-τρία χρόνια θα ανακαλύψουμε και άλλη εθνική τηλεοπτική μόδα, μετά τα τηλεριάλιτι, τα τάλεντ σόουζ (sorry Kalomoira) και τα τηλεπαιχνίδια υψηλών απολαβών. Και θα γίνουμε σαν το Μέχικο και τη Βραζιλία, όπου δεν έχουν φαϊ να φάνε, αλλά κάθονται και βλέπουν κάθε απόγευμα την φτωχή πλην τίμια Ροζαλίντα που προσπαθεί να τα φτιάξει με τον πλούσιο πλην βλάκα Φερνάντο που νταραβερίζεται με την θεά πλην σατανική Παλόμα...

4 σχόλια:

Redpill είπε...

Τί εννοείς "θα" γίνουμε Μέχικο; Με εξαίρεση τον εμφύλιο που έχουν δε βλέπω σε τί είμαστε καλύτερα εδώ...
Το κουλό είναι οτι δεν έχω πάρει χαμπάρι γι'αυτή τη σειρά που λες, παρόλο που διαφημίζεται τρελά. Χμμμ, πολύ ΣΚΑΪ βλέπω τελικά. Αχ αυτή η Oprah :-P

Redpill είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ό,τι στο Ugly Betty στο Αμέρικα πρωταγωνιστεί η...
Salma Hayek.
Προσκυνώ, πέφτω ξερός και δάκρυα γεμίζουν τα μάτια μου. Είναι από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου τόσο για αντικειμενικούς όσο και για καθαρά υποκειμενικούς (προσωπικούς) λόγους.
You are always on my mind... (όσοι καταλάβουν ας μη σχολιάσουν παρακαλώ)

Redpill είπε...

Γίνομαι κουραστικός αλλά πρέπει να προαπιστώ την αλήθεια, την ελευθερία της έκφρασης, την Δημοκρατία!!! (κρίση μεγαλείου, κρατάτε με...).
Διορθώνω λοιπόν, στο Ugly Betty ΔΕΝ πρωταγωνιστεί η Hayek. Απλά έχει συμμετοχή σε 6 επεισόδια.
Δεν αλλάζει σε τίποτα βέβαια τα υπόλοιπα σχόλιά μου.

Nisyrios είπε...

Μιλάμε για καλλιτεχνικό πόλεμο! Να τι διάβασα μόλις:

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στις 16.30 στον ALPHA, η Μεξικανική σαπουνόπερα 'La Fea Mas Bella' (Η άσχημη που έγινε όμορφη). Η σειρά είναι μία από τις 9 (!) διασκευές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κολομβιανή σειρά 'Betty la fea'.