1.3.08

Όλη η πόλη μια παρέα!

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος την Τσικνοπέμπτη, ο Ατσαλάκωτος™ οργάνωσε μία γιορτή στην Πλατεία Αριστοτέλους (η οποία ωσονούπω αποκτάει ένα 4μετρο άγαλμα του θείου του Κωστάκη - μάλλον θα αρχίσουμε να τη λέμε Πλατεία Καραμανλή).

Ο Ατσαλάκωτος™ λοιπόν, ένεκα της ημέρας, φωταγώγησε την πόλη και διακόσμησε την πλατεία με πολύχρωμα λαμπιόνια - τα κόκκινα-κίτρινα-πράσινα πολύχρωμα λαμπιόνια που χρησιμοποιούνται στα πανηγύρια, μία διακόσμηση αντάξια της Μητρόπολης των Βαλκανίων δηλαδή.

Οργανώθηκε και συναυλία επί της πλατείας και ήταν πολύ ωραία. Παραδοσιακά, την Τσικνοπέμπτη ο κόσμος βγαίνει χυματζαριό στους δρόμους με τις ρετσίνες στο χέρι και διασκεδάζουνε. Ελλείψει (ευτυχώς) καρναβαλικών events αυτή είναι η κύρια αποκριάτικη εκδήλωση στην πόλη. Γενικά στην πλατεία έχει καλό χαβαλέ, πολύ κόσμο και τις παραδοσιακές καντίνες με τα παραδοσιακά σουβλάκια, καθώς και τους παραδοσιακούς γύφτους με τις παραδοσιακές καραμούζες (το γνωστό Μάυρο Χρήμα της Καραμούζας, ΜΧΚ).

Φέτος ήταν αρκετά καλύτερα από πρόπερσι που είχα κατέβει τελευταία φορά. Αρκετά λιγότεροι κάγκουρες δηλαδή. Βγήκαν και καλές φωτογραφιες, για δειτε:


Η Κάθοδος των Μυρίων. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Ατσαλάκωτου™.

Όσο κατεβαίνουμε την οδό Αριστοτέλους, τόσο πυκνώνουν οι πάγκοι και οι καντίνες.
Επίσης, διακρίνεται στο βάθος η σκηνή επί της πλατείας Αριστοτέλους με τους δύο προβολείς-κολαούζους για να μη χαθεί ο κόσμος και καταλάθος βγει σε άλλη πλατεία.
Οι αδαείς θεώρησαν ότι αυτοί οι προβολείς ήταν απλά ένα εντυπωσιακό οπτικό εφέ. Οι πιο ψαγμένοι καταλάβαμε ότι ήταν μία συγκαλυμμένη προσπάθεια του Ατσαλάκωτου™ να επικοινωνήσει με το Διάστημα...

Ενώ στην οδό Αριστοτέλους υπήρχε μία σεβαστή πυκνότητα κόσμου, στην πλατεία τα πράγματα ήταν χαλαρότερα. Μπορούσες άνετα να κινηθείς και προς τη σκηνή - όταν ήμασταν εκεί έπαιζαν οι Μπλε. Επίσης, σχετικά μικρό ήταν το ποσοστό του κόσμου που ντύθηκε καρναβάλι για να κατέβει στην πλατεία. Καμία σχέση με Πάτρα και Ξάνθη το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Λογικό βέβαια...

Οι προβολείς τώρα φωτίζουν χιαστί... τι να σημαίνει αυτό άραγε;;;

Και μία ακόμη φωτογραφία σε ασπρόμαυρο, έτσι για το βίτσιο μου.

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα παραδοσιακά μπαλόνια. Ευτυχώς περιορίζονταν μέχρι την οδό Μητροπόλεως και δεν ενοχλούσαν όσους ήθελαν να βλέπουν τη σκηνή.

Και μία ωραία πανοραμική της πλατείας. Θα μπορούσε ο Άνθιμος να τη χρησιμοποιήσει και να βάλει απο κάτω λεζάντα Συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητος της Μακεδονίας. Άνθιμε, στην πουλάω. Γράψε ό,τι θες από κάτω. Μόνο μη γράψεις για εξωγήινους.

Προς τα μεσάνυχτα ο κόσμος άρχισε να αραιώνει από την πλατεία και να πυκνώνει στα κρεοφαγεία.

Επιλέξτε τίτλο:
V for Vendetta/Vagina/Vendouza
ET go home!
Στα σοβαρά τώρα, αυτή μου βγήκε καλή!

Επίσης, για πρώτη φορά, είδα τη Λεωφόρο Νίκης να γίνεται μία λωρίδα από τρεις! Μειον δηλαδή μία λωρίδα από τα παρκαρισμένα και μείον άλλη μία από τον κόσμο που ξεχείλιζε από τα ξενυχτάδικα της παραλίας. Πλάκα-πλάκα χαίρομαι που δοθείσης της ευκαιρίας ο κόσμος διασκεδάζει και γεμίζει τα μαγαζιά, κι ας είναι και Πέμπτη.


Σάκη, ο λαός περιμένει τώρα να ανεβάσεις τις φωτογραφίες που έβγαλες με τον τηλεφακώφ! Κάντε μπούκμαρκ και ελέγχετε καθημερινώς προ φαγητού:

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Όλα ωραία και καλά...

"Πλάκα-πλάκα χαίρομαι που δοθείσης της ευκαιρίας ο κόσμος διασκεδάζει και γεμίζει τα μαγαζιά, κι ας είναι και Πέμπτη."

Καλά ρε νεολαίοι... ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ; Όλο στη μάσα και στην ξάπλα μου είστε... Άμα ήμουν δικτάτορας (γιατί πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα κάνει τα ακόλουθα), θα είχα κλείσει όλα τα δήθεν ψυχαγωγικά μαγαζιά και θα είχα κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο εργοστάσιο. ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ! Χαραμοφάηδες...

Με την πρώτη ευκαιρία, διασκέδαση και φαν φαν φαν... Τι να πω...

Nisyrios είπε...

Εγώ θα έλεγα να *μετατραπούν* αυτά τα χαμετυπεία σε βιοτεχνίες! Και ο κάθε εργαζόμενος να πληρωνόταν σε βότκα στο τέλος της βάρδιας.

Για να την πιεί και να ξεραθεί στο κρεβάτι, εννοείται...

Ανώνυμος είπε...

φ α ν τ α σ τ ι κ έ ς οι φωτογραφίες σου! καταπληκτικές! Ορίστε κι ενα λινκ για το εικονοστάσι>> http://www.skylos.gr/uploaded_images/Atsalak-746922.jpg