6.7.08

Χαλκιδική, 2008 Α'

Το πρώτο Σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική! Παρασκευή βράδυ το κόλλημα στην κίνηση ξεκινούσε από τη γέφυρα της Θέρμης μέχρι την αρχή της ανηφόρας του Ρυσίου. Παραδόξως όμως, Παρασκευή βράδυ η Σάρτη ήταν άδεια. Άδεια! Ούτε καν οι Ούγγροι και οι Τσέχοι. Σαν τέλη Σεπτεμβρίου ήταν. Σαν να τέλειωσε το καλοκαίρι πριν καν αρχίσει. Τα ίδια και στο Έθνικ στην Τριστινίκα... δεν πειράζει, λιώσαμε στο σπίτι του Θέμου!

Κι εδώ το κλαμπ Ματσεντόνιαν Σπίριτ (This is Spartaaaa!...) που είχε τις τεκίλες τζάμπας πράμας - μάλλον τις εισάγουν με το μπιτόνι. Αλλά με τέτοιο τουριστικό προϊόν (και τέτοια προβολή) πού πάτε να προσελκύσετε κόσμο;

Εεεεε ρε, σαν τους καφέδες το καλοκαίρι δεν έχει! Η φωτογραφία είναι κάπως άσχετη, από την Ολυμπιάδα την προηγούμενη Κυριακή.

Και κάτι άλλο άσχετο - οι απαγωγείς του Μυλωνά μάλλον 11.500 κυβικά μέτρα από κάτι πήραν. Τι όμως;;;

Τέλοσπαντων, το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάει η πολυπόθητη άδεια. Θα φορτώσω τη μηχανή και θα φύγω. Δεν ξέρω πού ακριβώς. Έχω κάποιες ιδέες, ξέρω πώς θα ξεκινήσω και οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν μελετηθεί στην εντέλεια. Μόνο το πού θα πάω δεν έχω κανονίσει! Ωιμε!

Η V-Strom πήγε για service, της φόρεσα τις μπαγκαζιέρες, φόρεσα και το νέο μου ταξιδιωτικό εξοπλισμό (ναι, δεν ταξιδεύω με το μαγιό, όπως εδώ!) και έκανα την προβλεπόμενη δοκιμή στη χρηστικότητα, στη στάση οδήγησης, στη συμπεριφορά της φορτωμένης μηχανής... ατέλειες εντοπίστηκαν και θα διορθωθούν στο ταξίδι! Έφαγα και αέρα, βροχή και σκόνη στον πηγαιμό. Είμαι έτοιμος σχεδόν για τα πάντα!

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε στις 05.30 με το Θέμο (άνοιγε 8 το πρωί το μαγαζί!), αλλά εγώ επειδή δε βιαζόμουν ανέβηκα από το Μαρμαρά στον Παρθενώνα και από εκεί στους χωματόδρομους του Ίταμου, τις διαδρομές του Ράλλυ Χαλκιδικής! Το V-Stromάκι τα βρήκε δύσκολα. Το γκρέιντερ είχε μόλις περάσει και σε πολλά σημεία είχε χαλίκι στην κατηφόρα που γλυστρούσε και αλεσμένο χώμα στις στροφές που κολλούσε... ήταν και φορτωμένο το καημένο... Ο ασφαλτόδρομος στη Βουρβουρού φάνηκε τόσο άνετος μετά! Η φωτογραφία από ένα ξέφωτο κοντά στο πυροφυλάκιο, με τον ήλιο να ανατέλει πάνω από το Άγιο Όρος, 7 το πρωί...

Στα κανάλια ξεκίνησαν τα Ρεπορτάζ του Θερινού Πανικού (ΡΘΠ)! Καλό καύσωνα μεσοβδόμαδα!

3 σχόλια:

Pixel Sprite είπε...

sa ti xalkidiki pou8ena ree :P

kalo tajidi me ti mixanoula sou! na peraseis teleia k perimenoume fwtos!

Ανώνυμος είπε...

Έχω πάει στον Παρθενώνα (της Χαλκιδικής...). Υπέροχο χωριό σε υπέροχο τοπίο!

Σε αυτό το Ματσεντίνιαν κλαμπ τις τεκίλες τις σερβίρουν μέσα σε περικεφαλαίες???

Καλές διακοπές!

http://blogs.in.gr/pmprotzaki/

Nisyrios είπε...

Το Ματσεντόνιαν Σπίριτ παράγει υψηλή εξωτερική πολιτική! Μπορεί να μην σερβίρει τις τεκίλες σε περικεφαλαίες, αλλα υποθέτω ότι σερβίρει τα ποτά με καλαμάκια-σάρισες!