10.5.07

Μεγάλες μάχες του Ελληνισμού

Ηρθε ο Μάιος! Μαζί με τον Οκτώβριο, που αναλύεται σε προηγούμενο ποστ, είναι οι πιο αισιόδοξοι μήνες του χρόνου... όχι γιατί ο καιρός είναι μεν καλός αλλά δε σκας, αλλά γιατί έχεις την προσμονή του επερχόμενου καλοκαιριού, το οποίο στην ελληνική ψυχοσύνθεση είναι το πιο σημαντικό 3μηνο του χρόνου.

Ασχετα λοιπόν αν το καλοκαίρι που θα έρθει μπορεί να βαριέσαι να πηγαίνεις για μπάνιο γιατί θα έχει κίνηση, ή δε θα βγαίνεις από το σπίτι λόγω ζέστης - το ότι αρχίζεις να βγαίνεις έξω με κοντομάνικα, το ότι μπορεί να κάνεις και μια έξοδο προς παραλία και το ότι βγαίνουν τα καλοκαιρινά trendy tunes, σε προδιαθέτει τόσο θετικά!

Ο Μάιος έχει και κάποια σπουδαία τηλεοπτικά γεγονότα: Το διαγωνισμό της Eurovision , τον τελικό του Champions League και τον αγώνα της F1 στο Μόντε-Κάρλο. Και τα τρία είναι γεγονότα που παρακολουθούνται με παρέα, μπύρες και ΕΞΩ. Ή τουλάχιστον με ανοιχτά παράθυρα.

Σημαντικότερο τηλεοπτικό γεγονός όλων βέβαια είναι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision! Οχι για λόγους καλλιτεχνικούς προφανώς αλλά για λόγους αριθμών και γενικότερης κοινωνικής αποδοχής.

Στην Ελλάδα ασχολούμαστε σοβαρά με το σπορ από το 2001 που, τυχαία, οι Antique έπιασαν την 3η θέση. Εκτοτε, ένας ακόμα Εθνικός Στόχος τέθηκε... Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!


Ταλίνν 2002 , Ρίγα 2003, Κωνσταντινούπολη 2004 και, ναι, Κίεβο 2005! Εκείνη τη χρονιά σύσσωμο το Έθνος συνετάχθη δίπλα στη Μπουμπουλίνα-Ελενα για την σύληση των στεγανών της ευρωπαϊκής μελωδοποιίας και τον εκπολιτισμό των βάρβαρων ώτων με τη ροκ-σούστα του Χρήστου Δάντη...

Φυσικά, το Έθνος συνετάχθη και ενώθηκε σαν γροθιά από το 2004. Τη χρονιά εκείνη στείλαμε σαν πρόβατο επί σφαγή τον Απόλυτο Έλληνα Σταρ (ΑΕΣ) Σάκη Ρουβά. Το 2004 όμως, το έτος-σταθμό για την ελληνική υπερηφάνεια, η Πλεκτάνη των Πρώην Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΠΠΣΣΔ) έδωσε το τρόπαιο στην Ουκρανή Ρουσλάνα και στον ΑΕΣ Ρουβά την ατιμωτική 3η θέση (για να μην ξεχνάμε και την Πλεκτάνη των Πρώην Γιουγκοσλαβικών Δημοκρατιών, ΠΠΓΔ).

Όμως του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει!

Ενώθησαν οι καλλιτεχνικές δυνάμεις των Ελλήνων (Δάντης-Γερμανού) με το ξανθό γένος των Σουηβών (Παπαρίζου-Πασχαλίδου) και το Εθνος πίσω τους σαν γροθιά πρόταξε τα στήθη του! Από την ΕΡΤ μέχρι το Mega και από τις εφημερίδες μέχρι τις Μεσημεριανές Εκπομπές Καλόπιστης Κοινωνικής Κριτικής (ΜΕΚΚΚ)! Αν δεν μπορέσει και η Έλενα, τότε ποιος;!

Και το θαύμα έγινε! Fair and square! ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ!

Εικόνες από τους εθνικούς πανηγυρισμούς στο μπαλκόνι μου...


Εκτοτε, η Ελενα Παπαρίζου έγινε καλλιτέχνις Α' κλάσεως. Ισότιμη στη νύχτα με την ΑΕΣ Αννα Βίσση, τη Δέσποινα Βανδή και τον ΑΕΣ Σάκη Ρουβά.

Εκτοτε, οι ΜΕΚΚΚ βανδαλίζουν ό,τι έχει να κάνει με την Eurovision, όπως επίσης και το Νεανικό Δελτίο Ειδήσεων του Star (ΝΔΕ*). Επίσης, από το 2004 και μετά θα πιστεύουμε ότι ο εκάστοτε Έλλην σταρ θα ξεσκίσει, και οι ΜΕΚΚΚ θα αναλύουν το μίσος των Ευρωπαίων και την εκάστοτε ΠΠΣΣΔ γιατί μας αδίκησαν... (Γιατί δε βγήκε πρώτη η ΑΕΣ Αννα Βίσση;! Είναι η ΠΠΣΣΔ, το λάθος φόρεμα ή μήπως δάκτυλος των σιωνιστών Εβραίων;!)

ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η EUROVISION! Δεν είναι ένας καλλιτεχνικός διαγωνισμός! Δε βλέπεις τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς στην Ευρώπη! Αλίμονο! Η αξία του μέσα στα χρόνια είναι το hype που τον περιβάλλει από 3 μήνες πριν με την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφιοτήτων, οι συζητήσεις για τα κιτς κουστούμια, τα κιτς τραγούδια και τα κιτς σκηνικά. Είναι τα backstage και τα ατέλειωτα trivia, εδώ και 51 χρόνια! Και πάνω απ'όλα είναι μια (ηλίθια ίσως) αφορμή για εθνική προσμονή και ενότητα και μάζωξη στην αυλή και στο μπαλκόνι με πίτσες και σουβλάκια.

Τώρα, αν εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τάση να τραβάμε από τα μαλλιά ακόμη και τα ήδη τραβηγμένα, αυτό είναι άλλο θέμα...

(κάντε κλικ sil vous plait)

Δεν υπάρχουν σχόλια: